Τα μελομακάρονα του δρομέα
Υλικά
Για τη ζύμη:
6 φλ.τσαγιού αλεύρι
1 φλ.ελαιόλαδο
½ φλ. Ταχίνι
½ φλ.ζάχαρη
1 φλ.καφέ κονιάκ
1 κγλ σόδα
1 κγλ baking powder
½ κσούπας γαρύφαλο κοπανισμένο
1 κσούπας κανέλα σκόνη
χυμό ενός πορτοκαλιού
κανέλα και καρύδι τριμμένο για πασπλισμα (πολλάαα καρύδια)
Για το σιρόπι:
3 φλ.τσαγιού μέλι
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη ( αν δεν είστε τόσο της ζάχαρης , μπορείται να μιώσεται κατα μία κούπα )
2φλ.τσαγιού νερό
3 μασούρια κανέλα
Εκτέλεση
- Κτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και το ταχίνι για 5 λεπτά
- Συνεχίζουμε το μιξάρισμα προσθέτοντας το χυμό, το κονιάκ, τη σόδα, το baking powder, το κανελογαρίφαλο και το μισό περίπου αλεύρι
- . Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με τα χέρια
- . Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή
-. Πλάθουμε μικρά κομμάτια στο σχήμα που επιθυμούμε
- . Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ταψί και αραδιάζουμε τα μελλοντικά μελομακάρονα
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μοσχοβολίζουν( περίπου 30 λεπτά)
- Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψι και τα πετιχύνουμε με το σιρόπι.Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και πιουν αρκετό σιρόπι
- . Δημιουργούμε μια πυραμίδα από μελομακάρονα σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι και κανέλα ( και λίγα επιπλέον ξυλάκια κανέλας εδω και κεί , θα ομορφένουν ακόμα περισσότερο την πιατέλα μας και θα δώσουν έξτρα άρωμα στον χώρο μας)
Παρασκευή σιροπιού
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 15 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και αφήνουμε στη φωτιά να δημιουργηθεί διαυγές διάλυμα για άλλα 20 λεπτα.
Προσοχή!!!: το μέλι φουσκώνει γι’αυτό δεν πρέπει να έχουμε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά ούτε να κλείσουμε με καπάκι την κατσαρόλα.
Καλές γιορτές και καλές προπονήσεις!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου